Moeten - Willen - Kunnen              

Hoi!

Leuk dat je mijn site bezoekt! Mijn naam is Stevie van Loo en ik ben geboren in Breda en woonachtig in Oosterhout. Ik heb na mijn studie een sprong in het diepe gemaakt door mijn bedrijf MWK Hulpverlening en Ondersteuning op maat op te richten. Vanaf het jaar 2015 ben ik daardoor werkzaam als zelfstandig ondernemer, waarbij ik werk als jeugd- en gezinsprofessional (achtergrond Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en aanvullend als weerbaarheid- en agressieregulatie docente. 

Ik werk vaak in de ambulante setting (in de thuissituatie) met betrekking tot jeugd en gezin, maar ik heb ook mijn eigen praktijkruimte waar ik regelmatig aan de slag ga met diverse hulpvragen. Daar waar mogelijk en nodig maak ik gebruik van trainingsruimtes waar ik met groepen aan de slag kan gaan, waaronder ook de Snelloo(ds) in Oosterhout. 

Mijn ervaring  in de sport en diverse opleidingen en cursussen hebben ervoor gezorgd dat ik een super toffe combinatie heb gecreëerd van (vecht)sport, spel en creativiteit met een pedagogische invalshoek. De nadruk ligt altijd op het stimuleren van de sociale, emotionele en mentale ontwikkeling van het kind of de jongere. Inmiddels kan ik na meerdere jaren zeker bevestigen dat deze gecombineerde werkwijze werkt! 


Waar staat MWK voor?

MWK staat voor "Moeten, Willen en Kunnen". Mijn overtuiging is namelijk: "je hebt moeten, willen en kunnen". Als ik iets moet dan zou ik het kunnen, maar dat zegt niet dat ik het zou willen. Als ik iets wil dan zou ik het doen, omdat ik weet dat ik het kan". Ofwel, waar een wil is, is een weg en daar geloof ik zeker in. 

In mijn optiek heb je met elke weg die je bewandeld een keuze. Geen keuze maken is uiteindelijk ook een keuze. Hiermee zeg ik niet dat je een keuze hebt in alles wat je overkomt, maar wel in hoe je ermee om wilt (leren) gaan. 

Samen met het kind, het gezin of de groep hoop ik een "wil" te creëren, zodat er veel mogelijkheden ontstaan om tot ontwikkeling te komen. Interne motivatie is hierbij enorm belangrijk. Indien deze niet aanwezig is, is het belangrijk om hier eerst aan te werken. Wanneer deze al wel aanwezig is, ben ik ervan overtuigd dat alles te leren valt. 

Samen gaan wij werken aan een Mentaal Weerbaar Karakter. Ook wanneer het om fysieke of lichamelijke redenen niet kan, wil ik er samen naar kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het kind of de jongere toch succeservaringen op kan doen, zodat het zelfvertrouwen kan groeien! We kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. 

Meer info? Bekijk de overige informatie op deze website en/of stuur een berichtje!

 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn